Nederlandstalige uitvaartzorg Alkmaar Bergen Heerhugowaard Heiloo Langedijk | TerramorDuitstalige uitvaartbegeleiding Alkmaar Bergen Heerhugowaard Heiloo Langedijk | TerramorSpaanstalige uitvaartzorg Alkmaar Bergen Heerhugowaard Heiloo Langedijk | TerramorEngelstalige uitvaartzorg Alkmaar Bergen Heerhugowaard Heiloo Langedijk | Terramor

Dag en nacht bereikbaar op 072-8449767
en 06-24163932

uw omstandigheden bij uitvaart Alkmaar Bergen Heiloo heerhugowaard | Terramor

Dementievriendelijke uitvaart

Oma is dement en nu is opa dood

'Vertellen we oma dat opa dood is?
Laten we oma afscheid nemen?
Nemen we oma mee naar de uitvaart?'

Het zijn enkele vragen die families ons de afgelopen jaren steeds vaker stelden. Wij zochten en vonden antwoorden. Onze conclusies: er zijn veel redenen om oma bij de uitvaart te betrekken en er is zelden een reden om haar buiten te sluiten. Buiten sluiten wordt ervaren als een dubbel verlies en leidt tot dubbel verdriet.

Dankzij dappere en liefdevolle families ontwikkelden wij in de dagelijkse praktijk stap voor stap een methode voor dementievriendelijke uitvaartzorg. Luisterend naar de wensen en zorgen van familieleden en zoekend in de ervaringen uit de zorg vonden wij werkzame mogelijkheden om een mens met dementie persoonlijk afscheid te laten nemen en onbelemmerd aan de uitvaartbijeenkomst te laten deelnemen.

Alzheimer Nederland bekroont medio juli ons werk met de sticker 'Samen dementievriendelijk'. Daarmee is Terramor Uitvaartzorg de 1e dementievriendelijke uitvaartorganisatie van Nederland..

Wij wensen van harte dat het vanzelfsprekend wordt om een mens met dementie te betrekken bij afscheid en uitvaart. Het voorkomt onnodig verdriet en draagt bij aan medemenselijkheid in onze samenleving.

Wij helpen u met het verzorgen van een dementievriendelijke uitvaart. Bel ons op 072-8449767, maak een afspraak voor een voorbespreking of kom op woensdag 7 augustus 10.00 uur naar het spreekuur, Kamerlingh Onnessrtaat 27A te Alkmaar.


Communicatie hoort bij het mens-zijn, tot het einde.