Nederlandstalige uitvaartzorg Alkmaar Bergen Heerhugowaard Heiloo Langedijk | TerramorDuitstalige uitvaartbegeleiding Alkmaar Bergen Heerhugowaard Heiloo Langedijk | TerramorSpaanstalige uitvaartzorg Alkmaar Bergen Heerhugowaard Heiloo Langedijk | TerramorEngelstalige uitvaartzorg Alkmaar Bergen Heerhugowaard Heiloo Langedijk | Terramor

Dag en nacht bereikbaar op 072-8449767
en 06-24163932

uw omstandigheden bij uitvaart Alkmaar Bergen Heiloo heerhugowaard | Terramor

Welkom aan de leestafel

Het levenseinde is een onderwerp dat elk mens vroeg of laat raakt. Wie er voor het eerst mee in aanraking komt, heeft meestal vragen, veel vragen.

De vragen die mensen ons in de loop der jaren hebben gesteld lopen sterk uiteen. Op veel vragen hebben wij een antwoord kunnen geven. Onze antwoorden stoelen niet alleen op onze dagelijkse ervaringen maar ook op informatie uit boeken en websites.

Op deze pagina informeren wij u over boeken en andere informatiebronnen die u van dienst kunnen zijn bij uw persoonlijke zoektocht naar antwoorden. Er wordt regelmatig informatie aan deze pagina toegevoegd. Kom zo nu een dan eens kijken.

Staat uw onderwerp er niet bij? Stel ons gerust uw vraag. Neem contact met ons op of bezoek het maandelijkse Spreekuur.

'Doodgewoon'

voor kinderen en volwassenen

Doodgewoon is gemaakt voor kinderen. Het rijk geïllustreerde boek maakt ook de moeilijkste thema's - een kind dat sterft of de zelfgekozen dood - bespreekbaar.

Dit boek is een aanrader voor ouders, meesters en juffen om te lezen met kinderen en antwoorden te vinden op 'al die vragen'.

'Sterven is doodeenvoudig. Iedereen kan het.'

Filosoof René Gude spreekt over zijn ziek-zijn en sterven. Hij vertelt hoe hij zijn kennis van de filosofie toepast om zijn naderende dood te aanvaarden.

Dit boek leest makkelijk weg. Of het sterven er echt eenvoudiger door wordt, zal blijken als je er zelf ooit voor staat.

'De stilte van opa'

Een kinderboek van Hans Stolp over een schoolgaande jongen die dag voor dag afscheid neemt van zijn overgrootvader.

Het verhaal belicht de dood als overgang naar een wereld van licht, liefde en hereniging met degenen die reeds zijn overgegaan.

Verlicht de donkere dagen

Lezen is Feijn


Met Boekhandel Feijn is gedurende de maand december 2015 een speciale leestafel over rouw gepresenteerd.

De boeken bieden troostende woorden en praktische suggesties voor steun bij rouw. Het is eenvoudiger dan u misschien zou denken om er te zijn voor een rouwende medemens.

Loop gerust binnen bij Boekhandel Feijn voor een boek over rouw.


Hopelijk maken velen er gebruik van om een ander een hart onder de riem te steken en ze even het gevoel te geven dat ze niet alleen staan in hun verdriet!